06.06.2018 в 15:53

Вибір морозильного ларя: розглянемо важливі питання

Камери горизонтального типу останнім часом стають більш популярні для використання не тільки в торгових точках, але і для побутових потреб. Вони коштують відносно недорого, при цьому мають гарну місткістю для зберігання різних продуктів. Сьогодні є великий їх вибір на будь-який смак і бюджет від таких виробників як: Zanussi, Gorenje, Saturn, ELENBERG, Indesit, Liebherr і інших.

Перевага морозильних ларів

Горизонтальні пристрої дешевше, ніж вертикальні. У продажу бувають моделі з «No frost» або з крапельної системою заморозки. Головними перевагами вважаються:
великий обсяг для зберігання продуктів;
замороження продуктів однаково хороша і зверху, і знизу камери;
не пропускає тепло навіть якщо зносилися ущільнювачі, тому що кришка розташована горизонтально і за рахунок своєї ваги щільно прилягає до корпусу;
необхідна температура досягається швидше і з меншими витратами енергії, так як холод накопичується в нижній частині, а тепло прагне нагору. Крім того, морозильна скриня зможе довше зберігати холод, якщо відключиться електрика;
в комплектацію входять зручні кошики, завдяки яким продукти можна розмістити пошарово, так що не буде незадействованного простору. При цьому, доступність до продуктів, які знизу — зберігається.
Горизонтальні пристрої бувають в різному виконанні — їх можна пристосувати під різні умови експлуатації. Наприклад, варіант зі звичайною кришкою відмінно підійде для того, щоб зберігати продукти на складах або на виробництві. Також бувають моделі з прозорою кришкою, вони зможуть виступати в якості вітрини.

Критерії для вибору горизонтального морозильного ларя

З технічної точки зору ларі досить прості, але тим не менш, у них є свої технічні особливості, які впливають на зручність експлуатації.
Тому, перед тим, як купувати такий прилад, варто звернути увагу на деякі особливості:
  • температурні умови — бувають низькотемпературні і високотемпературні. Залежно від того, для яких цілей буде використовуватися обладнання і варто робити вибір. Високотемпературні моделі зазвичай охолоджують до -18 градусів, а низькотемпературні можуть забезпечувати швидку заморозку до -24 і нижче;
  • обсяг — в продажу бувають моделі з різним корисним об'ємом — менше 100 літрів і більше 500 літрів. Тому заздалегідь бажано визначитися, скільки продуктів ви збираєтеся зберігати, щоб не довелося витрачати зайву електроенергію.
  • енергоефективність — важливий фактор, так як вартість електрики періодично збільшується. Щоб вибрати модель, яка споживає найменше електроенергії, варто звертати увагу на класи економічності, мінімальні витрати енергії у приладів з A +++ класом;
  • конструкція кришки — бувають варіанти з прямим або увігнутим склом, їх добре використовувати в якості вітрини, наприклад, при продажу морозива. Також бувають моделі з глухою кришкою, у них краще теплоізоляція, а також, сама кришка міцніша. Тому вони вважаються кращим варіантом для використання на складі, кухні і в промислових цілях;
  • кліматичний клас — існують такі класи: N, SN, ST, T. Так що, при бажанні, можна підібрати підходящий варіант для роботи з різними температурами і вологістю;
  • розморожування — ще один важливий критерій для вибору. Щоб не доводилося періодично розморожувати камеру, коштувати вибирати модель з технологією «No frost», в якій не буде утворюватися лід.
Назад в блог Наступний запис